Klavertje drie

Er zit meer in (je) dan je denkt!

Alles begint met een gedachte

Zo simpel is het. Alles begint met een gedachte. Of je spruitjes wel of niet lekker vindt. Je zelfbeeld. Je kijk op de wereldproblematiek. Elke emotie begint met een gedachte in JOUW hoofd.

Door al die gedachten en ervaringen samen te brengen creer je jouw eigen beeld van de wereld. Het lijkt alsof allemaal compleet logisch is, de waarheid. Jij denkt het tenslotte! Maar is dat wel zo?

Onze realiteit in het moment bestaat uit de gedachte die zich opdringt, ontstaat, langskomt, oppopt of binnen komt walsen.

Gedachten komen en gaan willekeurig, dat is hoe het werkt.

Het beeld van de wereld wat jij hieruit vormt heeft niets te maken met de algemeen geldende ‘werkelijkheid’. Die bestaat namelijk niet. Niemand ziet de wereld objectief, precies zoals hij is. Je kunt hem namelijk alleen ervaren door je eigen (gekleurde en random) gedachten. Het is dus hooguit jouw werkelijkheid.

Anderen, omstandigheden en situaties lijken daar hopeloos veel invloed op te kunnen hebben. Met al dat fake-news en alle beïnvloeding waar we constant aan blootgesteld worden. Laat staan de meningen van je partner, je ouders, je vrienden, je baas of een willekeurige onbekende.

Ook die mening van een ander komt bij jou binnen als een gedachte.

Die gedachte is weer compleet van jou. Of hij nu via het 8 uur journaal of via de buurvrouw bij je binnenkomt. Het kan een overtuiging worden, je kunt er emotioneel van raken, het weg willen stoppen of omarmen. Of niet. Ook de oude of vastgeroeste varianten die steeds maar weer terugkomen.

Realiseer je 1 ding:

Je beleeft de wereld vanuit je eigen gedachten, meer niet. 

Gedachten zullen er altijd zijn, leuke, stomme, fijne en vreselijke. Hoe bewuster je bent van wat er binnenkomt aan gedachten, des te meer je ze kunt laten zijn wat ze zijn. Gedachten die vanzelf komen en als je niets doet vanzelf weer gaan.

Eentje tegelijk. Het begin van iets of niets.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 Klavertje drie

Thema door Anders Norén